Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat Facebook voor een miljarden bedrag Whatsapp heeft overgenomen. Door deze overname stapten veel Whatsapp gebruikers over naar Telegram. De voornaamste reden om Whatsapp vaarwel te zeggen is dat mensen bang zijn dat hun privacy wordt gebruikt voor marketing doeleinden. Naast je geslacht, leeftijd en onder andere je woonplaats weet Facebook nu dus ook met wie je contact hebt. Best eng allemaal, maar welke andere opties heb je om toch in contact te blijven met je vrienden? Hieronder een selectie.

Telegram
Het populairste alternatief op dit moment is de Russische berichten applicatie Telegram. Telegram is ontwikkeld door de Russische Mark Zuckerberg: Pavel Durov. Durov is namelijk de oprichter van VKontakte, de Russische sociale netwerksite die te vergelijken is met Facebook. De populariteit heeft Telegram te danken aan het feit dat ze jouw privacy waarborgen. Je verstuurt via Telegram versleutelde berichten, een extra beveiliging. Daarnaast is Telegram advertentievrij en een stuk sneller dan Whatsapp. Telegram heeft in Nederland nu meer dan één miljoen gebruikers en dit aantal blijft stijgen. Je kan Telegram simpel downloaden via Google Play of in de App Store.

Google Hangouts
De volgende optie is Google Hangouts dat ontwikkeld is door Google. Het is samenvoeging van Google Talk, Google+ Messenger en Hangouts. Met Google Hangouts kan je hetzelfde als met Whatsapp en Telegram, alleen heeft Google ook nog een video chat functie. Met deze functie is het mogelijk om met elkaar te praten door middel van beeld en geluid. Daarnaast kan je met deze applicatie op allemaal verschillende apparaten inloggen. Je kan Google Hangouts openen op je computer, smartphone en bijvoorbeeld tablet. Je berichten lees je maar één keer en hierdoor ben je altijd en overal te bereiken. Er is echter één nadeel.  Je hebt een Google account nodig en een uitnodiging van één van de gebruikers. Google Hangouts kan je downloaden voor alle besturingssystemen.

Viber
Het laatste alternatief is Viber. Ook een hele bekende, want deze applicatie heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers. Viber werkt ook vergelijkbaar als Whatsapp en kent daarnaast een erg handige functie. Met Viber kan je namelijk gratis bellen naar andere Viber gebruikers. Wel is het zo dat Viber ook is verkocht, februari 2014. Een Japans bedrijf heeft het bedrijf overgenomen. Helaas zijn er geen cijfers bekend of er nu veel Viber gebruikers zijn overgestapt naar een vergelijkbare dienst. Viber is te downloaden via Google Play of in de App Store.

/Gepubliceerd voor de Minor PR – 25 februari 2014/