FIFA lanceert WK lied

Deze zomer gaat het allemaal gebeuren. Het WK voetbal in gastland Brazilië. Een ongekend groot evenement. Maar waar ik het eigenlijk over wil hebben is het WK lied. FIFA lanceerde vandaag het officiële WK lied. Er was al een nummer gemaakt, maar deze is nog even onder handen genomen door Pitbull en Jennifer Lopez. Het nummer kent nu veel invloeden van Pitbull. Typische geluidjes en overgangen. Naast de invloeden van Pitbull heeft Jennifer Lopez ook een duidelijk aandeel in het nummer. De herkenbare stem is goed te horen van de zangeres en geeft het nummer een positief gevoel mee.

Elk groot evenement heeft tegenwoordig wel zijn eigen anthem, een nummer dat speciaal voor het evenement is geproduceerd. Het getuigd van sterke communicatie, omdat het nummer vaak een eigen weg gaat en gerelateerd wordt aan het evenement. Kijk bijvoorbeeld naar het WK in Zuid-Afrika, wie kent het nummer: ‘Waka Waka’ nu niet van Shakira?

Succes met zoeken naar het WK lied van Brazilië. Ik heb hier in ieder geval een handige link via de NOS.